تبلیغات
به آینده امیدوار باشید - طرز تهیه انواع آش و عكس آن ها
وبلاگ-ساعت فلش
.clearfix { display:inline-block; } .clearfix:after { clear:both; content:'.'; display:block; height:0; visibility:hidden; } * html .clearfix { height:1%; } .clearfix { display:block; } .header-inn{ width:980px; margin:0 auto; background: #F2F2F2 url(http://www.mihanblog.com/public/public/user_data/user_template/402/1205032_photo_top.png) left center no-repeat; height:160px; position:relative; } .footer-inner{ width:980px; margin:0 auto; } .footer-inner p{ color:#fff; font-size:14px; line-height:50px; } .menu_a a{ position:absolute; color:#dbdbdb; font-size:24px; } .menu_a a:hover{ color:#c6c5c5; } .menu-home{ right:540px; top:15px; } .menu_a .menu-em{ font-size:14px; right:652px; top:65px; } .menu_a .menu-con{ font-size:14px; right:390px; top:95px; } .menu-rss{ right:807px; top:95px; } .menu-atom{ right:911px; top:35px; } .cblike{ margin:4px 100px; } .cblike a { float:left; padding:3px; text-align:center; font-size:12px; color:#FFF; display:block; line-height:15px; text-decoration: none; } .cblike a.clike_plus { background-color:#009900 ; /*green #039B03*/ border-radius: 5px ; border-top-right-radius: 0px; border-bottom-right-radius: 0px; /*border:1px solid green; border-right:0px;*/ } .cblike a.clike_minus { background-color:#CC0000; border-radius: 5px ; border-top-left-radius: 0px; border-bottom-left-radius: 0px; /*border:1px solid red; border-left:0px;*/ } .cblike a.clike_minus:hover { background-color:red; text-decoration: none; }
ابزار حدیث حق
.cblike a.clike_plus:hover { background-color:green; text-decoration: none; } .cblike a span{ font-weight:bold; font-size:13px; color:#fff; }

آش دوغ به خاطر داشتن دوغ و سیر باعث افت فشار خون می شود. بنابراین در خوردن آن نباید زیاده روی کنید.

 

آش دوغ - آکا

مواد لازم برای آش دوغ:

 سبزی آش خرد کرده   یک کاسه ماست خوری 
 گوشت چرخ کرده   یک کاسه ماست خوری 
 آرد برنج   چهار قاشق غذاخوری 
 نمک و فلفل  به میزان لازم  
 برنج   نصف لیوان 
 دوغ   یک و نیم لیتر  
 پیاز   یک عدد 
 نخود  نصف لیوان 

با این مقدار مواد لازم به اندازه 12 کاسه ماست خوری از " ‌آش دوغ" خواهیم داشت.

چهار قاشق غذاخوری آرد برنج(معادل 60گرم)

یک کاسه ماست خوری سبزی آش خرد کرده شامل : تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شبت معادل صد گرم. حدود 200 گرم سبزی پاک نکرده نیاز می باشد.

نصف لیوان یا نصف کاسه ماست خوری برنج(معادل 100گرم)

یک کاسه ماست خوری گوشت چرخ کرده معادل 250 گرم

نصف لیوان یا نصف کاسه ماست خوری نخود معادل صد گرم

یک عدد پیاز متوسط معادل 100 گرم
شش لیوان دوغ. جمعا معادل یک و نیم لیتر

نمک و فلفل به میزان لازم

نصف لیوان نخود را با مقداری آب (بدون نمک) 5 الی 6 ساعت می پزیم تا حدود 2 الی 3 لیوان آب اضافه بماند. سپس نصف لیوان برنج را اضافه کرده تا یک الی دو ساعت دیگر بپزد و لعاب بیاندازد و بعد گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل ورز داده و با آن توپ های قلقلی درست می کنیم و به آش اضافه می کنیم.

چهار قاشق آرد برنج را در یک ظرف ریخته، دوغ را کم کم به آن اضافه کرده، هم می زنیم. سپس آن را به آش غلیظ اضافه می کنیم و بعد یک کاسه سبزی آش خرد شده را اضافه کرده، مرتب هم می زنیم تا آرد برنج پخته شده، لعاب بیاندازد.

آش دوغ آماده پذیرایی می باشد.

نوش جان

مقدار کالری موجود در کل آش دوغ حدودا 1900کیلو کالری می باشد.

مقدار کالری موجود در یک کاسه ماست خوری آش 160کیلو کالری می باشد.



آش جو

مواد لازم : برای6 الی 8 نفر

 

جو 150 گرم
سبزی آش 1 کیلو
نخود نصف استکان
گوشت 0/5 کیلو
عدس 1 استکان
لوبیا سفید
نصف استکان
برنج
نصف استکان
پیاز
2 عدد
کشک
به میزان کافی
نمک به میزان کافی
فلفل به میزان کافی
زرد چوبه به میزان کافی

 

 

طرز تهیه :


حبوبات را از شب پیش خیس و چند بار آبشان را عوض کنید . سبزی را خرد کنید . گوشت را خرد و باکمی پیاز سرخ کنید و بگذارید بپزد . حبوبات را در آن بریزید و روی حرارت ملایم بپزید . گوشت و حبوبات که نیم پز شدند سبزی را بیفزایید . نمک و فلفل را در آخر کار اضافه کنید . آش که جا افتاد ، کشک روی آن بریزید و با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید .


 یکی از معروف ترین نوع از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر: تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و حبوبات نظیر نخود، لوبیا، عدس، برنج، پیاز و همچنین گوشت سردست بی استخوان، زردچوبه و روغن استفاده می‌شود . این آش با نعناع داغ تزیین و مصرف می‌شود.

آشنایی با روش تهیه آش شله قلمکار - آکا

 

مواد لازم برای آش شله قلمکار:

 سبزی آش خرد کرده   3 الی 5‌ کاسه ماست خوری  
 گوشت خورشتی    یک فنجان سر پر  
 لوبیا قرمز یا سفید    دو قاشق  
 عدس    چهار قاشق  
 ماش    دو قاشق  
 بلغور گندم    دو قاشق  
 آرد برنج    دو قاشق  
 روغن    یک فنجان  
 نعنا    یک قاشق برای تهیه نعنا داغ  
 کشک    صد گرم  
 برنج    دو قاشق  
 بلغور جو    سه قاشق  
 پیاز متوسط    دو عدد  

با این مقدار مواد لازم حدوداً به اندازه 10 کاسه ماست خوری از ”‌آش شله قلمکار“ خواهیم داشت.

سبزی آش خرد کرده:3 الی 5‌ کاسه ماست خوری (جمعا معادل 300 الی 500 گرم)، گوشت خورشتی یک فنجان سر پر (معادل 200 گرم)

لوبیا قرمز یا سفید دو قاشق (جمعا معادل 40 گرم)، عدس چهار قاشق (معادل 80 گرم)

ماش دو قاشق (جمعا معادل 40گرم)، بلغور گندم دو قاشق(معادل 40 گرم)

آرد برنج دو قاشق(جمعا معادل 30گرم)، روغن یک فنجان(معادل صد گرم)

نعنا یک قاشق برای تهیه نعنا داغ، کشک شش قاشق غذاخوری(معادل صد گرم)

آشنایی با روش تهیه آش شله قلمکار - آکا

برنج دو قاشق(جمعا معادل 30 گرم)، بلغور جو سه قاشق (جمعا معادل 60گرم)

پیاز متوسط دو عدد (معادل 200 گرم)

روش تهیه آش شله قلمکار

حبوبات و گوشت را در یک قابلمه ریخته، می شوییم. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و آب اضافه کرده (در صورت دلخواه به جای آب می توان آب قلم اضافه کرد که آش خوشمزه تر می شود) تا حدود 10 الی 12 ساعت بپزد و جوش بخورد و لعاب بیاندازد.

گوشت پخته شده را درآورده، با گوشتکوب می کوبیم تا گوشت ها ریش ریش شوند.

آش

گوشت کوبیده شده، دو قاشق آرد برنج (آرد برنج را در یک لیوان آب سرد حل کرده، سپس اضافه می کنیم) و سه الی پنج کاسه ماست خوری سبزی آش خرد شده را اضافه کرده، می گذاریم دو ساعت دیگر بپزد تا آش جا بیفتد. در حین پخت، اگر نیاز بود، آب به آن اضافه می کنیم و هر 10 دقیقه یک بار آن را هم می زنیم.

دو عدد پیاز خرد شده را در یک فنجان روغن داغ شده می ریزیم تا پیاز داغ با شعله زیاد سرخ و برشته شود (به پیاز داغ کمی زردچوبه اضافه می کنیم). بعد از سرخ شدن، سریع پیاز داغ را در یک آبکش ریخته تا روغن آن جدا شود. پیاز داغ بدون روغن را در ماهیتابه برگردانده و آن را پهن می کنیم تا پیاز داغ خشک و برشته شود و در روغن باقیمانده از پیاز داغ، دو قاشق نعناع آسیاب شده می ریزیم تا نعناع داغ درست شود.

آش شله قلمکار را در ظرف می کشیم. می توان آن را با کمی پیازداغ، کشک و زعفران آب کرده تزئین کرد تا آماده پذیرایی شود.

نوش جان

مقدار کالری موجود در یک کاسه ماست خوری آش، بدون کشک، نعناع داغ و پیاز داغ حدودا 175 کالری می باشد.

مقدار کالری موجود در یک کاسه ماست خوری آش 310 کیلو کالری می باشد.

مقدار کالری موجود در کل آش شله قلمکار (با کشک و نعناع داغ و پیاز داغ) حدود3100 کیلو کالری می باشد

آش نخود

مواد لازم برای پنج نفر :

 

 

نخود
2 پیمانه
هویج متوسط
1عدد
ساقه کرفس
1پیمانه
سیب زمینی متوسط
1عدد
کدو خورشی متوسط 1عدد
جعفری خورد شده 2پیمانه
ریحان خورد شده 1پیمانه
گوجه فرنگی متوسط 6عدد
نمک، فلفل، ادویه به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم

 

 


طرز تهیه :

 

نخود را از شب قبل خیس کرده آب روی آن را ریخته و با آب تازه به مدت یک ساعت بپزید، هویج، سیب زمینی ، ساقه کرفس، کدوخورشی، جعفری و ریحان را با گوجه فرنگی های رنده شده به همراه آب کافی را هم به مدت یک ساعت بپزید، سپس نخودهای پخته شده را به این مواد اضافه کرده و باز هم به مدت نیم ساعت با شعله ی ملایم طبخ دهید تا مواد قوام گیرند .پس از مدت زمان معلوم با کمی روغن زیتون نوش جان کنید.




مواد لازم آش زرشک

برنج  :  ۳۷۵ گرم
سبزی آش  :  ۱ کیلو
فلفل  :   قدری
زردچوبه  :   قدری
نمک  :   قدری
آب زرشک  :  ۵ فنجان
لپه  :  ۷۵ گرم
پیاز  :  ۲۷۵ گرم
نعناع  :  ۳ قاشق سوپخوری
گلپر  :   قدری

طرز تهیه آش زرشک
سبزی آش یعنی تره، جعفری، شنبلیله و اسفناج را پاک کرده آن را خرد نمائید سه کاسه آب در دیگ ریخته سبزیجات و برنج را در آن بپزید، همین که برنج پخته شد و لعاب پس داد‌، یک پیاز درشت را حلقه حلقه بریده در ماهی تاوه سرخ نموده و همراه با زرد چوبه و نمک آن را پس از ریختن آب زرشک، در آش بریزید.
سپس قدری گلپر نرم هم در آش ریخته نعناع داغ را آماده کنید تا آن را روی آش بریزید.
اگر بخواهیم آش آبلیمو یا آش گوجه و یا آش آب نارنج و یا آش آبغوره و یا آش زرشک و یا آش آلو بخارا بپزیم، به‌جای آب زرشک هر یک از مواد مذکور را در آش می‌ریزیم تا آش مطلوب به‌دست آید.